Kızılay Ruh Sağlığı Hemşiresi alım ilanı yayınladı
Kızılay yine personel alacağını belirtti. Bu sefer alacağı bölüm ise: Ruh Sağlığı Hemşiresi. Aradığı önemli kriterlerden biri ise en az lisans mezunu olmak ve Psikiyatri Hemşireliği alanında yüksek lisans veya doktora programlarını tamamlamak oldu.
Başvuru ve bilgi adresi:
Bu linki görmek için izniniz yok
Giriş yap veya üye ol.
Alım yapacağı yerler ise şöyle: Kahramanmaraş, Kayseri, Konya. Aşağı kısımdan genel nitelikleri ve iş tanımı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Genel nitelikler
- Hemşirelik veya Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümlerinden en az lisans mezunu olmak,
- Psikiyatri Hemşireliği alanında yüksek lisans ya da doktora programlarını tamamlamış olmak,
- Tercihen ruh sağlığı, halk sağlığı ve psikososyal destek konularında bilgi sahibi olmak ve bu konularda eğitim verme deneyimine sahip olmak,
- Tercihen İlk Yardım Eğitmeni Sertifikasına sahip olmak,
- Tercihen alanında 2 yıl deneyim sahibi olmak,
- Tercihen Arapça ve/veya İngilizce bilmek,
- Ekip çalışmasına yatkın olmak,
- Planlama ve organizasyon yetkinliğine sahip olmak,
- Yoğun iş temposuna uyum sağlayabilmek.
İş tanımı
- Toplum Merkezinde işbirliği yapılan diğer kurumlarda sağlıklı beslenme, hijyen, anne-bebek sağlığı, ilk yardım vb. konularda eğitimler verilmesi ve yararlanıcılara danışmanlık yapılması,
- Bölgede var olan sağlık hizmetleri ile ilgili haritalama ve güncellemeleri yapmak ve ilgili sağlık kuruluşları ile işbirliğinin gerçekleştirilmesini sağlamak,
- Kronik sağlık sorunu , beslenme yetersizliği, ilaç ve medikal cihaz gibi sağlık ihtiyaçları tespit edilen kişilerin özel ihtiyaç fonu kapsamında değerlendirilmek üzere ilgili birime yönlendirilmesini sağlamak,
- Bölgedeki yaygın sağlık sorunları ve sağlık hizmetine erişimde yaşanan sorunların tespit edilmesi, raporlanması ve çözüm önerileri üretilmesi,
- Engelli, hamile, çocuk sahibi yararlanıcılarla görüşme yaparak onların bilgilendirilmesi, gerekli hizmetlere yönlendirilmesi ve takibinin gerçekleştirilmesi,
- Faydalanıcıların hastane randevularının alınmasını sağlamak,
- Tüm faaliyetlerin kayıt altına alınması ve ilgili raporlamaların yapılmasını sağlamak.